fredag den 20. juli 2012

Lagkagebunde

Rund 6" x 3" (15 cm x 7,5 cm)

3 æg
60 g sukker
50 g mel
9 g kartoffelmel
½ tsk bagepulver



Kvadratisk 8"x 3" (20,3 x 7, 5  eller en 20 cm springform)

5 æg
120 g sukker
100 g mel
15 g kartoffelmel
1 tsk bagepulver



6-kantet form. 12"x3" (30 cm x 7,5)

8 æg
180 g sukker
150 g mel
27 g kartoffelmel
1½ tsk bagepulver




Fremgangsmåde:

Ægge skal helst have stuetemperatur, da det giver den bedste luftighed af kagen.

  1. find alle ingredienserne frem og vej dem op
  2. formens bund smøres/sprayes meget let og der klippes bagepapir til bunden. Kom papiret i bunden
  3. æggeblommer og hvilder skilles
  4. æggeblommerne piskes skummene og sukkeren tilsættes. Skal piskes til alt sukkeren er opløst
  5. de tørre ingredienser sigtes i æggemassen
  6. hviderne piskes og vendes i dejen
Bages på 175 grader i 35-45 minutter. Hold øje med kagen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar