fredag den 20. juli 2012

Hyldeblomstcreme

3 blade husblad
½ polynesisk vaniljestang
1. spsk. lys rørsukker
5 dl piskefløde
150 g hvid chokolade
2 dl hyldeblomstsiprup/koncentreret saft

Hyldeblomstcreme Læg husblassen i blød i ½ litter vand i ½ time. Flæk vaniljestangen på den lange led, og skrab kornene ud med en lille kniv. Mas kornene sammen med en anelse af sukkeret på bordet med kniven, så kornene skilles ad.
Kom fløden, vaniljesukkeret og den tomme vaniljestang i en gryde, varm det op til 80 grader og tag gryden af varmen.
Hak chokoladen fint, og kom den i den stadigt varme fløde. Rør til chokoladen er smeltet helt.
Vrid husblassen fri for vand, kom den direkte ned i den varme chokolade-fløde. Tilsæt hyldeblomstsaften. rør igen, til al husblassen er smeltet.
Kom den færdige creme i en ren skaål, og stil den tildækket i køleskabet i minium 3 timer eller gerne til næste dag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar