Tuc kiksebund med jordbær- og vanilie. Overtrukket med marcipan og fondant. |
Inde i mit hoved var tankerne, at en firkant is overhovedet ikke har noget med en islagkage at gøre. En islagkage er jo en med flere lag is og kage mellem:), men det kom frem at ønsket egentlig var en iskage, som dem Ryå is fremstiller specielt. Pris 2500 kr. eller 40 kr. pr.kurvert. En firkantis skulle være nem at lave, når bare man har den rigtige isopskrift.
En del var jo lige at finde den rigtige jordbæris, som smagte tæske godt. Førhen slog man et par æg ud i sukkeret, piskede det godt og blandende det med pisket fløde. Ned i fryseren og isen var lavet. Evt kom kan lige lidt makroner, mørk kogechokolade stykker i og lidt hakket nødder.
I dag er opskrifterne enten baseret på æggeblommer mm. og en ismaskine. Jeg har ingen ismaskine, så det skal foregå på gammeldags maner. Jeg fandt en og den er nem. Det samme galt også for vanilieisen, som jeg fik ind af bagdøren, sammen med en bund.
Min prøveisen blev således en TUC-kiksebund med jordbær- og vanilieis. Overtrukket med 2:1 marcipan og fondant.
Til overtrækket blev der søgt hjælp på facebook hos "Kagetosser How to do" til en opskrift på overtræk til isen. Folk i gruppen er simpelhen så hjælpsomme og søde, så tusind tak til dem.
Kunne ikke lade være med at komme en lille myre på jordbærret. |
Egentlig var det ikke et problem at få jordbærisen glat og plan, men vanilieisen kunne jeg ikke bare "ryste på plads". Den blev glattet, spratlet og pusset. Alligevel kom der en lille top.
Overtrækket var faktisk nemt at få på. Jeg brugte samme teknik, som til runde kager.
Kanten er lidt en fejl, men jeg dimlede mellem royal icing og fløde. Valget blev en flødekant og kom så til at lave små toppe. Sådan skal den færdige islagkage absolut ikke se ud.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar