20 cm
4 æg
160 g sukker
2 spk. appelsin, citron eller limesaft
1 knivspids salt
50 g mel
50 g maizena
50 g nøddemel, enten ren mandel eller blandet nødder (= nødderne blendes til fin konsistens)
1 tsk. bagepulver
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Smør formen - men kun i bunden. Ikke siderne. Læg et stykke tilklippet bagepapir på den smurte bund.
- Bland de 3 slags mel med bagepulver.
- Del æggene i hvider og blommer. Blommerne piskes hvide og tykke med sukkeret. Hviderne piskes alene og helt stive (vend skålen på hovedet - hvis det ikke glider ud, er det godt nok pisket).
- Tilsæt melblandingen og frugtsaften i æggeblommeblandingen. Bland det og vend til sidst de stiftpiskede æggehvider i.
- Bag kagen i ca. 20-30 min - hold øje.
Lad kagen køle af i formen til den kun er lun. Vend forsigtigt ud på en rist.
Vent til kagen er helt kold før du deler den i bunde. Stil den evt. i køleskab, så er det nemmere at dele.
Opskriften har jeg fundet hos Pyntekagen, som har super mange finde ting. En blog jeg følger.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar