Hold da lige op.... de smager simpelhen bare himmelske... Uhmmmmmmmm. Sikke en sammenhæng der er mellem sukker, bær og lakridsen. Sødmen fra bærerne, en dejlig knasende fornemmelse fra rørsukkeret efterfulgt af lakridspulver og NO. 4. . Dem kan jeg virkelig blive afhængige af.
Ingrediense
200 g hvedemel
125 g smør
160 g rørsukker
1 æg
½ tsk. bagepulver
15-20 g Raw Liquorice Powder
15 stk. af din favorit LAKRIDS (vi anbefaler No. 4)
70 g tørrede tranebær
Bland alle ingredienserne i en skål og ælt dejen godt igennem. Læg dejen på bagepapir og tril den til en lang rulle. Læg dejrullen i fryseren i ca. 30 minutter til den er hård. Skær rullen ud i 1 cm tykke skiver og fordel småkagerne på en plade med bagepapir. Bag småkagerne i en 180 grader varm ovn ved varmluf, i 8-10 minutter. Når småkagerne er færdigbagt, lægges de på en rist til afkøling.
Nu klar til at forkæle smagsløgene.
Opskriften er lånt fra Bülows opskrifter.
jeg skal sende bud efter lakrids + pulver til småkager - mener du virkelig at du har brugt chili-lakrids nr 4 i disse småkager ?
SvarSletkan ikke helt gennemskue forskellen på pulv. lakridsrødder og Bülov RLP, bortset fra mængden der anbefales 60 gr/ - 1 tsk til 3 spisesk.
Jeg elsker lakrids, så det skulle prøves. Jeg brugte nr. 4. og klippede de 15 stykker i rigtig mange dele. Det var vildt underligt, fordi det sødheden fra rørsukkeret og bærerne var fremtrædende i starten, og den stærke lakrids kom til sidst. De var ikke stærke, da de var bagt. Man spiser ikke mere end et par stykker. Må må tilstå, at jeg bruge Carlsens lakridspulver frem for Bülow RLP, men når jeg bager dem igen, sender jeg bud efter Bülows. Det har en bedre smag. Jeg kender desværre ikke pulver af lakridsrødder.
SletPulver af lakridsrod har en mere sød smag, en den almindelige lakridspulver, som man også anvender til fx bolcher.
Slet