Samtidig ville jeg gerne lave prøve rugbrødsbunde, da jeg er ved at være træt af "normale" lagkagebunde.
Ingredienser til rugbrødslagkagen
Bunde6 æg150 g lyst rørsukker
200 g rugbrød uden kerner
2 spsk kakao
1 spsk kartoffelmel
2 tsk bagepulver
50 g hasselnødder
Smør eller olie til formen
Tilberedning - sådan bager du rugbrødslagkagen
Tænd ovnen på 180 grader.Læg bagepapir i bunden af en springform, diam. 20-22 cm, og smør kanterne.
Bunde til rugbrødslagkage: Del æggene i blommer og hvider. Pisk sukker og æggeblommer hvide med en elpisker.
Tilsæt fintrevet rugbrød, kakao, kartoffelmel, bagepulver og finthakkede nødder.
Pisk æggehviderne stive, og vend dem forsigtigt i dejen ad flere omgange.
Fordel dejen i springformen, og bag kagen i ovnen i ca. 45 min. Lad den køle af, og del den i 2 bunde.
Bunden var nem at gå til. Dejlig svampet - lige i min ånd.
Opbygningen af kagen var følende:
1: Begge creme er fra pati-versand.de og blev rørt op.
2: Den inderste creme blev bygget/sat vha en plastik ring. Det var ikke godt. Ønsker mig stålringe.
3: Da den hvide creme var fast blev plastikken fjerne og den lyserøde creme sprøjtet ud omkring og smurt ovenpå.
4: Kagen blev drysset med revet chokolade.
Manden var igen vild med kagen. Den grove bund gav et godt bid til cremerne.
Den skal prøves igen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar