Oldebolderne eller fastelavnsbollerne er fuldstændige hjemmebagte i mit dejlige køkken. Anledningen er så ment, at jeg i går så de mest indbydende billeder af hjemmelavet fastelavnsboller i form af vandbakkelser med vaniljiecreme.
Jeg fortalte manden om disse, hvorefter det klart kom frem, at boller med creme og syltetøj indeni er bedre.
Så i dag blev sønnen sendt ned efter sødmælk til den hjemmelavet vaniljiecreme og en pakke smør.
Man skal jo sørge for manden bliver fodret godt, når han sådan tilbringer søndagen med at gøre ens vaskerum super lækkert.
Opskriften har jeg fra facebookgruppen "Din kage", hvor Mille Cake Siemonsen har lagt følgende ud:
.Ingr: 500 g mel - 50 g sukker - 1 tsk. salt - 2 æg - 2 dl mælk -200 g smør rigtigt smør - 75 g gær .
Lun mælken lidt og varm smørret med. Hæld op i en stor røreskål .Smelt gæren deri.Tilsæt sukkeret og salten samt æg.Tilsæt melet hold lige lidt igen tilsidst og se om det hele skal bruges.Æltes godt og fin glat.
Efterhæver ½ - 1 time tildækket et lunt sted.
Deles i 2 og udrulles i ca. 30 x 30 cm. Udstik eller skær 4-kanter, der skal være afhængig af størrelsemindst 12 stk og max 16 stk. Læg en tsk syltetøj i mindten og kom en spsk. hjemmelavet creme i ovenpå. Fold indover hinanden og vendåbningen ned af. Lad dem efterhæve 20 – 30 min . Pensl med sammenpisket æg.
Bages ved 200 grader i 15 – 20 min afhængig af størrelse på dem.
Inden lavede jeg en vaniljekagecreme, som min familie er tosset med og som blev brugt til at komme inden i bollen sammen med syltetøjet.
Da de var færdige blev der lynhurtigt pakket en tallerken med 4 stk. til min lillebror og en med to til mine forældre. 30 minutter senere var de leveret på deres adresser, hvor ved min mors kommentar kom.
Jeg selv synes det er år siden, at jeg har fået sådan en god fastelavnsbolle. Den smagte af en mere, når ungerne er kommet i seng:)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar